HTML

Nem egyeztet Gyurcsány és Orbán

2009.02.27. 23:03 thepirate

A kormányszóvivő a leghatározottabban cáfolja azokat a szárnyra kapott híreszteléseket, amelyek szerint "titkos háttéregyeztetések" lennének a miniszterelnök és a Fidesz elnöke között.

Daróczi Dávid pénteki közleménye szerint üdvözlendő, hogy Orbán Viktor - még ha néhány napos késéssel is - támogatta a német kancellárnál Gyurcsány Ferenc javaslatait, amelyek a kelet-európai bankok és vállalatok uniós támogatására vonatkoznak.

Az MTI úgy tudja, azért született ez a közlemény, mert több újságíró is azt feltételezte, hogy egyeztetés lehetetett a kormányfő és Orbán Viktor között.

Orbán Viktor Berlinben pénteken találkozott Angela Merkel kancellárral, és indítványozta, hogy a Közép-Európában banktulajdonnal rendelkező anyabankok vállaljanak továbbra is felelősséget a leánybankok működtetéséért, s indítsák újra a közép-európai hitelezést.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök korábban több európai uniós fórumon is azt mondta: nem lehet kizárólag az eurózónán belül kezelni a válságot. Be kell vonni az euróövezeten kívüli európai uniós tagállamokat is.
 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://politikaipraktika.blog.hu/api/trackback/id/tr53970808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása