HTML

Politika

reklám

Friss topikok

Linkblog

Rágalomkampány? Már a fideszes többség is perelné Széles lapját

2009.02.27. 18:59 thepirate

A Magyar Hírlap utalásait az önkormányzat ingatlanpanamázására a fideszes többségű képviselőtestület egyhangúlag utasította vissza, és per indítását tervezik az újság ellen. Az ügyben az ügyészség nem vizsgálódik és nem is tervezi a vizsgálatot, kivált, hogy egyetlen házeladás nem történt meg.

Beperli a Magyar Hírlapot a nyolcadik kerület, mert a lap cikkeiben az ingatlangazdálkodást érintő valótlanságokat, illetve valós tényeket hamis színben feltüntető állításokat közölt. A lap azt írta, hogy huszonnégy ingatlan pályázat nélküli értékesítését készíti elő a józsefvárosi önkormányzat. A 2,2 milliárd forintra értékelt vagyont egy hárommillió forint törzstőkéjű kft közreműködésével projektcégeinek adná át, amelyek értékesítenék azokat.

A lap írásait a fideszes többségű képviselőtestület, illetve a képviselőket delegáló politikai pártok egyhangúlag, hétpontos nyilatkozatban utasították vissza, mondván a Hírlap szándékosan félretájékozat az ügyben. Más jobboldali lapok pedig azzal álltak elő, hogy a hetedik kerületi ingatlan panamában letartóztatott Gál György felesége korábban a nyolcadik kerületben dolgozott, mint tanácsadó.

A testület visszautasít

Csécsei Béla józsefvárosi polgármester elmondta, Gál György felesége, Török Tímea valóban személyesen vele, mint polgármesterrel állt korábban megbízásos szerződésben, de jelenleg már nem dolgozik neki. Török Tímea egyébként nem csak szociális ügyekben adott tanácsot, hanem a közterületi rend ellenőrzésében is segédkezett - mondta.

A politikus arra a kérdésünkre, hogy egyes hírek szerint lemondott hivataláról és összepakolt irodájából azt felelte, ezek abszurd feltételezések. Jelenleg valóban nem dolgozik a hivatalban, mert eltört a lába és emiatt különböző kezelésekre kell járnia, de szó sincs arról, hogy lemondott volna, tisztségéről jelenleg is dolgozik, csak otthonról. A különböző, a kerülettel kapcsolatos ingatlan panamákról szóló híreket a polgármester kategorikusan visszautasította. Mint mondta, a testület kiadott hétpontos nyilatkozatot, amelyet ellenszavazat nélkül fogadtak el a képviselők, a Magyar Hírlap vádjait tételesen cáfolják. A kerületben nem valósult meg egyetlen ingatlaneladás sem, csak eladási szándékuk volt, amit most a válság miatt egyébként is újra kell gondolni. Az ingatlaneladásokról szóló előterjesztések pedig teljesen szabályosan, a törvényi feltételeknek megfelelően lettek elkészítve.

Az ügyben megkerestük a hetedik kerületi ingatlanpanamában vizsgálódó Központi Nyomozó Főügyészség szóvivőjét, Fazekas Gézát, aki elmondta, olvasták ők is a sajtóhíreket, de nem vizsgálódnak a nyolcadik kerületben és nem is tervezik vizsgálat indítását. Nyomozásukban kizárólag a hetedik kerületi jogsértéseket szeretnék felderíteni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://politikaipraktika.blog.hu/api/trackback/id/tr99970372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása