HTML

Sólyom, Szili és Orbán az élen

2009.03.10. 08:20 thepirate

 

Inkább a rokonszenvindexek csökkenése jellemezte az elmúlt hónapot, így ha valamelyik politikusnak akárcsak egyetlen, statisztikailag jelentéktelen ponttal is emelkedett a népszerűségi mutatója, akkor látványosan megerősödött a helyzete - derül ki a Szonda Ipsos Népszabadságnak készített közvélemény-kutatásából.

A pontszámcsökkenések közepette Szili Katalinnak és Dávid Ibolyának sikerült viszonylagosan kedvező pozícióra szert tennie. Nem annyira a velük kapcsolatos vélekedések javultak - mindkettejük indexe kicsit emelkedett csak -, hanem a helyezéseiknek van különös jelentősége.

A házelnök megint a rangsor elején található, Sólyom Lászlóéval azonos a pontszáma. A bizonytalanok számára továbbra is Szili az első számú kedvenc, az ellenzéki szavazók körében pedig a legkedveltebb kormánypárti személyiség. Jól áll saját pártja támogatóinál is, ott Gyurcsány Ferencet követően a második.

Dávid Ibolya tavaly szeptember óta folyamatosan 40 pont alatti rokonszenvmutatóval rendelkezett, most erre a határértékre került vissza. Élvonalbeli pozíciójának ez csak az egyik oka, sokkal inkább számított az, hogy a rangsor körülötte lévő szereplőinek ezúttal esett a pontszáma.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://politikaipraktika.blog.hu/api/trackback/id/tr62992963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása