HTML

Politika

reklám

Friss topikok

Linkblog

Gyurcsány szerint az ellenzéknek nagy a felelőssége a közállapotok romlásában

2009.02.27. 14:12 thepirate

A válság olyan, mintha megtámadták volna az országot. Ilyenkor az a teendő, hogy öszszefogunk, és együttesen keressük a kiutat a bajból - fogalmazott tegnap Miskolcon Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Válságkezelés és növekedés - stratégia az erős Magyarországért elnevezésű konferencián. Hozzátette: az ország sokkal előrébb tartana, ha az ellenzék 2006-ban "nem megy neki olyan dühvel a reformoknak, és nem szervez akkora társadalmi ellenállást". A miniszterelnök szerint a Fidesz abból épített politika támogatottságot, hogy ellehetetlenítette az egyébként elodázhatatlan változásokat.

Riválisunk gyáva és megtévesztő, amikor nem hirdet programot, ezáltal eltitkolja az emberek elől, mi is az, amit tenni akar - mondta Gyurcsány, aki szerint közvetve ugyan, de az ellenzéknek köze van ahhoz is, hogy az emberek a javuló statisztikák ellenére rosszabbnak érzik a közbiztonságot. A jobboldali politikai erők támogatnak minden olyan akciót, amely a kormányt gyengíti, még akkor is, ha az a közállapotok romlásához vezet.

A miniszterelnök hangsúlyozta: a magyar lakosság körében nagyfokú türelmetlenség érzékelhető a roma lakossággal szemben, amelynek problémáira megnyugtató megoldást kell találni - ennek lehetőségei elsősorban a munkához jutás elősegítésében, a szegénység elleni fellépésben rejlenek. Ezt a folyamatot azonban a gazdasági válság hátráltatja.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://politikaipraktika.blog.hu/api/trackback/id/tr25969736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása