HTML

Politika

reklám

Friss topikok

Linkblog

Havasiné Orbán Máriáról szavaz már másodszor az Országgyűlés

2009.03.09. 10:12 thepirate

A Legfelsőbb Bíróság elnökének jelölt Havasiné Orbán Máriáról szavaz ma az Országgyűlés.  A jelöltről titkos szavazással döntenek, megválasztásához kétharmados többségre van szükség.

Havasiné Orbán Mária megválasztását decemberben egyszer már elutasította a parlament, az államfő azonban január 20-án ismételten őt jelölte a főbírói posztra. A Fidesz, a KDNP, az SZDSZ és az MDF támogatja a jelöltet, az MTI úgy tudja, hogy a szocialista képviselőcsoport ismét lelkiismereti szavazással dönt.

A határozathozatalok után kezdődik a központi hitelinformációs rendszerről szóló törvényjavaslat általános vitája. Az előterjesztés célja a teljes körű lakossági hitelnyilvántartás megteremtése, amellyel a jövőben jelentősen mérsékelhető a lakosság túlzott eladósodásának kockázata.

Lefolytatják a teljes hiteldíjmutató (thm) szabályozásának szigorításáról, valamint a szükséges törvényi szabályozások előkészítéséről szóló, szocialista képviselők által benyújtott országgyűlési határozati javaslat általános vitáját.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://politikaipraktika.blog.hu/api/trackback/id/tr73990851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása